Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kvinnor inkluderas i dialogen inför COP17

  Som en del av förberedelserna inför COP17 som hålls i Durban, Sydafrika senare i år meddelar det Sydafrikanska utrikesdepartementet att de ska hålla en rådgivande dialog om kvinnor och klimatförändringar denna vecka.

  Departementet meddelar att

  Sydafrika har en nyckelroll att spela i hanteringen av kvinnor och klimatförändringar, genom att höja de afrikanska kvinnornas röst i förhandlingarna och lyfta in genusperspektivet i politiken och åtgärderna kopplade till hållbarhet och klimatförändringen.

  Denna dialog är såklart positiv och välkomnas speciellt med tanke på rapporter om hur kvinnor exkluderas i klimatförändringsprojekt i Afrika. Enligt FN´s uppgifter är cirka 80 % av kontinentens småjordbrukare kvinnor. Jordbruket är en av de sektorer som drabbas hårdast av klimatförändringarna. Trots att kvinnodominerade sektorer är några av de sektorer som drabbas hårdast av klimatförändringarna är det inte där klimatinvesteringarna hamnar.
  The Climate Investment Fund (CIF) är etablerat av Världsbanken för att investera i klimat projekt i utvecklingsländer. Av fondens pengar går 70 % till storskaliga projekt inom grön teknik och transportsektorn, starkt manligt dominerade sektorer medan endast 30 % investeras i småskaliga projekt som direkt gynnar fattiga landsbygdssamhällen och på så sätt skulle kunna förbättra kvinnors levnadsvillkor.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.