Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Låg miljöhänsyn i skogsnäringen

  I förra veckan offentliggjorde Skogsstyrelsen en undersökning om miljöhänsynen i skogssektorn. Det är dystra siffror som presenteras.

  Skogsstyrelsen är den den myndighet som har hand om frågor om skog. En av deras uppgifter är att ha kontakt med näringslivet som har intressen i skogen.

  Nu har skogsstyrelsen presenterat de senaste resultaten från den årliga polytax-inventeringen, en årlig inventering av svensk skog där bland annat skogsbrukets miljöhänsyn undersöks. Det är inte några roliga siffror det handlar om:

  Skogsstyrelsens bedömer att 37 procent av avverkningarna har otillräcklig hänsyn. Detta är en försämring jämfört med tidigare år. Nu kraftsamlar Skogsstyrelsen tillsammans med sektorn för att förbättra resultaten.

  – Vi har inga färdiga svar på varför resultaten inte blir bättre, säger Johan Wester, enhetschef på Skogsstyrelsen.

  Det är alltså 37 % av avverkningarna som skogsbolagen gjort som inte når upp till den lägsta kravnivån på miljöhänsyn – vilket i princip betyder att följa skogsvårdslagen.

  Läs även Naturskyddsföreningens skogsblogg.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.