Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Landsbygdsministern sågad av Skogsstyrelsen

  Sveriges Landsbygdsminister Eskil Erlandsson har misskött och brutit mot miljöregler i de skogsmarker han själv äger anser både Skogsstyrelsen och Naturskyddsföreningen.

  Eskil Erlandsson är en stark förespråkare av att inte lagstifta om miljöhänsyn i de Svenska skogarna. Han anser att den nuvarande lagen ”frihet under ansvar” är en hörnsten i skogsbrukets miljöarbete och att det fungerar bra då han litar på att de svenska skogsbrukarna och företagen som brukar skog själva tar sitt ansvar när det kommer till miljöhänsyn.

  Nu kommer det fram att han själv struntat i detta ansvar när han låtit en entreprenör skövla den skogen han äger. I en intervju i Sveriges Radio hävdar han att han varit ovetande om att skövlingen på hans privata marker inte följt den miljöhänsyn han själv förespråkar som Landsbruksminister och ytterst ansvarig minister för Sveriges skogspolitik. Då han som ägare av marken bär det yttersta ansvaret, det ansvar han själv litar så mycket på, blir han ett levande bevis på att den svenska skogsvårdslagen är helt verkningslös.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.