Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Lena Eks klimatprojekt i nylansering på COP

  Climate & Clean Air Coalition presenterade idag nya medlemsländer och en strategi för att minska utsläpp av kortlivade gaser från oljeindustrin och transportsektorn. USA, Australien, Nigeria och Polen är med, medan ”besvärliga länder” som Kina, Indien och Brasilien står utanför.

  Ek är en av initiativtagarna till Climate
  & Clean Air Coalition

  Lena Ek presenterar sig själv och Sverige som ledande i initiativet, men den allmänna bilden är snarare att detta är ett sätt för USA att arbeta med klimatfrågor utanför FN-processen. Stora delar av miljörörelsen är kritisk, eftersom flera av de kortlivade gaserna redan omfattas av FN:s reglementen, vars processer undermineras av CCAC, men det avvisas av Ek med hänvisning till att alla medverkande måste genomföra konkreta åtgärder. CCAC:s hemsida nöjer sig dock med att ange att ”each member individually determines the nature of its participation.” Ek hänvisar också till att tjugo NGO:er medverkar, men de inkluderar Världsbanken och flera FN-organ; kanske inte vad man omedelbart associerar med ”NGO”.

  /Mattias Goldmann, på plats i Doha

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.