Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  LRF hoppar av vargsamarbete

  Avhoppet gäller samarbete kring inplantering av varg och har aktualiserats av två möten som länsstyrelsen i Västra Götaland kallat till nästa vecka. När de så kallade ”dialogmötena” mellan markägare och lantbrukare hålls på två ställen i länet stannar LRF Väst hemma. Enligt ordföranden för LRF Väst finns en gryende missnöje hos medlemmarna ute i landet:

  Det fanns en politik som vi tyckte var acceptabel. Den vilade på tre ben: Ett maxtak för varg i bygderna (210 vargar), en licensjakt som skulle hjälpa oss att hålla oss under taket, samt ett arbete för att motarbeta inavel i vargstammen.

  När politiken överklagades till EU togs licensjakten och maxtaket bort, något som LRF Väst inte vill acceptera. Enligt Christensson står hela LRF i riket bakom avhoppet, men det är ännu endast LRF Väst som agerar i den här frågan.
  Att det enligt regerings utredning behövs minst 450 vargar i Sverige verkar inte LRF bry sig om. Det är dessutom, som Supermiljöbloggen tidigare skrivit om, efter Carlgrens utspel tidigare i höst oklart om inte licensjakten kommer komma tillbaka.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.