Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Lufthansa flyger med biobränsle

  Under första halvåret 2011 kommer världens första biobränsledrivna reguljärflyg att lyfta. Det är Lufthansas linje mellan Hamburg och Frankfurt som är först ut att testa det, i flygvärlden, nya bränslet. Syftet är att studera de långsiktiga effekterna av att använda biobränslen inom flyget och efter en testperiod på sex månader ska projektet utvärderas.

  Det som är bra med biobränslen är att det förväntas avge lika mycket koldioxid när det förbränns som det absorberas när det framställs. Det minskar det totala utsläppet motsvarande om man flyger med fossila bränslen. Under sex månader tros försöket minska koldioxidutsläppen med 1 500 ton.

  Tidigare har biobränslet kritiserats för att bidra till bland annat skogsskövling, mat- och vatten brist eftersom det kräver markresurser och i många fall framställs av råvaror. Men bränslet som ska användas till Lufthansas flygplan ska enligt leverantören Neste Oil tillverkas av hållbara råvaror och varken konkurrera om mat, vatten eller mark.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.