Den globala produktionen har under samma år haft en ökning på 0.8%, vilket är svagt med tanke på att produktionen ökat med 20% sedan 2001. Anledningen till produktionsminskningen menar författarna beror på stigande foderpriser, torkan i USA samt sjukdomsutbrott hos djuren.
Prognosen är nu att köttpriserna kommer att stiga, och författarna tror att nötköttet till nästa år kommer att öka med fem procent, fjäderfän med fyra procent och fläskkött med tre procent. Framtiden för köttindustrin ser överlag svårare ut, där problemen bland annat kommer röra sig om kamp om naturresurser (framförallt vatten och mark) samt svårigheter att minska sin klimatpåverkan i en värld med högre krav.
Läs mer om köttets klimatpåverkan här.
Stötta SMB
Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
Här kan du läsa vad pengarna går till.