Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Marina ekosystem fortsatt utan skydd

  Arbetet med att rädda haven går långsamt

  Ny FN-data visar att länder har gjort väldigt små framsteg med att skydda sina marina ekosystem. Betydligt mindre har gjorts än det som lovades av länderna på ett FN-möte i höstas om biologisk mångfald. 

  Bara 1,6 procent av haven har avsatts som marina skyddade områden enligt FN:s miljöprogram. Det är långt under de 10 procent som länder lovat avsätta fram till 2020 på FN-mötet om biologisk mångfald i Japan i höstas.

  Marina skyddade områden är till för att skydda ekosystem som hotas av överfiske, förstörelse av livsmiljöer för djur och människor, föroreningar och klimatförändringar.

  – Om länder ska kunna hålla sina löften och om vi ska kunna möta den stora befolkningsökningen på jorden pekar statistiken på att avgörande och definitiva åtgärder bör sättas in nu snarare än om några år, säger Nick Nuttall, en talesperson för FN:s miljöprogram UNEP.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.