Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Matpriser högt på toppmötets agenda

  På världsbankens vårmöte som just nu hålls i Washington är de extremt höga matpriserna en av de absolut viktigaste frågorna.

  Världsbankens ordförande varnade i ett tal för att en enda prischock skulle kunna utlösa en global krissituation. Han menade också att matpriserna utgör den största utmaningen för utvecklingsländerna.

  Sedan i juli förra året har 44 miljoner människor fallit under fattigdomsstrecket på grund av de höga matpriserna. Skulle priserna stiga ytterligare är det möjligt att ytterligare 10 miljoner människor faller under fattigdomsstrecket. Den senaste månaden sjönk matpriserna dock något, men ligger fortfarande på mycket höga nivåer.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.