Max en av världens bästa på klimatarbete
Den Svenska snabbmatsrestaurangen Max har fått ett prestigefullt utnämnande. Den anrika amerikanska tidningen Fast Company har listat Max som en av tio mest innovativa företagen i världen inom matindustrin när det gäller klimatarbete.
– Jag blir oerhört stolt när vi får uppmärksamhet för ett av våra absolut viktigaste områden, nämligen vårt hållbarhetsarbete. Internationellt intresse är värdefullt för att vi ska kunna inspirera fler till att göra som oss runt om i världen, säger Richard Bergfors, VD på Max.
Max var bland annat den första restaurangkedjan i världen att koldioxidmärka sin mat. Max har tidigare även utsätts till Årets Gröna Kapitalist av Veckans Affärer.
SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till