Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Medierna viktiga för att föra klimatfrågan framåt

  Inför klimatmötet i Köpenhamn 2009 fokuserade medier, politiker och allmänhet mycket tid på klimatfrågan. Men nu ligger denna fråga lågt i medierapporteringen trots att en ny undersökning från SIFO visar att 82 % av Sveriges befolkning säger att ”klimatförändringen är ett allvarligt hot mot mänskligheten”.

  debattsidan i Dagens Nyheter skriver grundaren av Vår Tids Utmaningar László Szombatfalvy tillsammans med Johan Rockström, chef för Stockholm Environment Institute om att medierna har en stor makt i klimatfrågan. Prioriterar de klimatet följer politikerna efter.

  Samtidigt kan man i DN läsa en krönika av Hanna Fahl som anser att ”klimathotet inte är dramaturgiskt lämpligt”. I en tid med många undergångsberättelser, både på film och i böcker, har förvånansvärt lite skrivits om klimathotet. Kanske är det för att, som Hanna Fahl hävdar, att det sker alldeles för långsamt för att man riktigt ska känna ett undergångshot.

  Det duger inte att svenska folket anser att det är ett allvarligt hot mot mänskligheten, man måste inse att det krävs ett krafttag. Eftersom det är politikerna som speglar befolkningens åsikter bör politikerna lyssna på oss och arbeta mer effektivt med klimatfrågan. Att så inte sker visas ju inte minst genom Naturvårdsverkets rapport, att de svenska utsläppen till och med ökat i år, som vi skrev om igår.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.