Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Miljöbudgetbråk mellan S och M


  ”Vi når inte 14 av 16 miljömål”, hävdar Socialdemokraterna. ”Sverige har kanske världens högsta ambitioner när det gäller miljö- och klimatpolitik”, hävdar Moderaterna.

  I torsdags debatterades det för fullt i riksdagen om vilken roll som miljö och naturvården egentligen spelar i regeringens budgetproposition för 2013. Hur mycket pengar bör Sverige satsa på miljöarbetet under de kommande åren? Behövs det sänkta eller höjda anslag? Det var några av frågorna som kom upp.

  På plats i riksdagens kammare för att diskutera det som kallas utgiftsområde 20 (som rymmer allt från skyddandet av värdefull natur och åtgärder för havs och vattenmiljö till sanering av förorenade områden och miljöövervakning) fanns Anita Brodén (FP), Roger Tiefensee (C), Irene Oskarsson (KD), Jens Holm (V), Helena Leander (MP) och Josef Fransson (SD). Det mest laddade replikskiftet, som du kan se här nedan, skedde dock mellan Socialdemokraternas Matilda Ernkrans och Moderaternas Johan Hultberg.

  Hela debatten, över två timmar lång, hittar du här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.