Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Miljöjournalist varnar för giftiga julklappar

  Vanliga julklappar som hygienprodukter, duschtvål, deodorant, samt kosmetika innehåller tusentals ämnen och kemikalier som har en okänd effekt på människa och natur, påpekar Katarina Johansson på Aftonbladets debattsida idag. Risken att vi köper en julklapp som innehåller ämnen som kan vara hormonstörande är stor.

  Resultatet kan bli eksem, irritationer på huden, eller att allergier utvecklas. Den stora användningen av kemikalier i olika produkter misstänks också ligga bakom den allt tidigare puberteten hos barn, vilket tyder på att kemikalierna stör hormonerna i kroppen.

  Så för er som inte tyckte det var nog att fundera över om produkten var rättvisemärkt och ekologisk så är ett tips att kika på innehållsförteckningen och försöka undvika produkter med den allra längsta kemikalielistan.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.