Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Miljökämpande krigarprinsessa gripen av polis

  Under flera dagar har ett gäng miljöaktivister ockuperat en borrfartyg i Nya Zeeland på väg mot Arktis för att leta efter olja. Nu har de gripits av polis. Bland aktivisterna var skådespelaren Lucy Lawless – mest känd för rollen ”Xena—Warrior Princess”.

  Det är oljebolaget Shell som fått tillåtelse från USA att exploatera Arktis i sin jakt på nya oljefyndigheter. Shell är det första större oljebolag som inleder en planerad storskalig satsning på oljeborrning i Arktis. Satsningen är en stor risk för både djur, växter och människor, enligt Greenpeace.
  – Jag blockerar Shells oljeborrningsskepp eftersom jag är övertygad om att förnybar energi är framtiden, säger Lucy Lawless i ett pressmeddelande från Greenpeace. Vi behöver inte suga upp varenda liten droppe olja som finns i världen. Istället behöver vi bli smartare och börja omställningen till en ren, grön och förnybar framtid. Just därför behöver vi hålla Shell borta från Arktis.
  Nu skriver DN om att miljöaktivisterna slutligen gripits av polisen. Frågan är vem som kommer skydda Arktis nu. Ordförande för Arktiska rådet är ingen mindre än svenska utrikesministern Carl Bildt.
  ”Krigarprinsessan Xena” var också snäll att skicka med ett grattis Sverige för tillskottet av en annan liten prinsessa – Estelle:

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.