Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Minskad klimatrapportering i världens media 2011

  Klimatfrågorna får allt mindre utrymme i världens media, trots att frågan är lika aktuell som någonsin, det rapporterar sidan The Daily climate som har analyserat nyhetsarkiv från hela världen. 

  Totalt har klimatrapporteringen minska med 20 % jämfört med 2010, och 42 % jämfört med rekordåret 2009. Resultaten syns både i att färre reportrar bevakar ämnet, och att de reportrar som skriver producerar färre artiklar.

  – Om förra året var året då mediatäckningen kollapsade skulle rubriken för det här året bli ”vilken täckning? säger Robert Brulle, professor i sociologi och miljövetenskap vid Drexel University i Philadelphia.

  Resultaten är problematiska då studier visar det finns en klar koppling mellan medias rapporterande och hur viktigt allmänheten upplever att klimatfrågan är

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.