Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Minskade anslag till miljön – igen

  Dagens höstbudget som presenterades av regeringen innehåller mindre pengar till miljön än tidigare, stödet till solvärme tas bort helt, den tydligaste satsningen i budgeten är 200 miljoner till supermiljöbilspremien.

  Att supermiljöbilspremien är den stora satsningen är relativt oroande, med tanke på de många instanserna som kritiserat reformen. En positiv nyhet verkar dock vara att Carlgren till slut vann bråket mellan ministrarna kring om fartyg ska fortsätta få släppa ut svavel i Östersjön eller inte. Nya tuffare regler verkar det bli.

  Trots detta så ser ändå budgeten oroande ut, för första gången på länge hamnar den under 5 miljarder, en reporter på riksdag och departement sammanfattar budgeten på twitter ”200 miljoner till supermiljöbilspremien, i övrigt mindre till det mesta”.

  Under förmiddagen har Twitter och andra sociala medier drunknat i utrop om den försämrade miljöbudgeten. Bland annat har Naturskyddsföreningen gått ut med ett pressmeddelande där ordförande Mikael Karlsson uttrycker:

  ”Miljöbudgeten minskar med över en miljard de kommande åren. Det betyder att man skär i grunden för det offentliga miljöarbetet i Sverige och att miljöbudgeten åter hamnar under fem miljarder, en tillbakagång. Det känns så tråkigt.”

  Miljöpartiets nye ekonomiskpolitiske talesperson går ut i ett kort pressmeddelande och säger så här:

  Vi behöver använda det ekonomiska utrymmet till framtidsinvesteringar i mer järnväg, högre löner till lärarna och satsningar på företagande.

  Så generellt anser flera tunga instanser på miljöområdet att denna budget är ett steg bakåt för det miljövänliga framgångslandet Sverige.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.