Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Moderat kommunpolitiker ignorerade strandskyddet, anklagas för jäv

  ATL rapporterar att den moderate ordföranden för byggnadsnämnden i Österåkers kommun, Jan Olov Sundström, beviljat sin granne och partikamrat Gustaf Douglas bygglov för en tillbyggnad till ett båthus vid slottet Rydboholm.
  Ett sådant tillstånd kräver att man ger en dispens från strandskyddet som sedan ska granskas av länsstyrelsen men när det bara behandlades som ett bygglovsärende fick länsstyrelsen inte reda på vad som planerades. Länsstyrelsen uppmärksammades i alla fall på bygget när Douglas dumpade hundratals ton sten i vattnet vilket ledde till att upprörda grannar klagade till länsstyrelsen som upptäckte att det saknades dispens.
  Nu misstänks Jan Olov Sundström för jäv och fallet är polisanmält.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.