Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Moderat: ”Miljödomstolens beslut märkligt”

  Efter att miljödomstolen inte ger sitt godkännande för civilflyg på Ärna flygplats i Uppsala låter inte reaktionerna vänta på sig. Uppsalas landshövding, moderaten Peter Egardt, tycker att beslutet låter ”märkligt”, främst eftersom han anser att miljödomstolen inte gjorde samma bedömning vid ett liknande fall i Östersund. Landshövdingen menar även att miljödomstolen resonerar konstigt då de pratar om det som en ny verksamhet. Han hoppas att regeringen går emot miljödomstolen och ändrar deras beslut.

  Den verkliga stridsfrågan är huruvida lågprisbolag ska få vara verksamma vid flygplatsen eller ej. Idag används flygplatsen endast för militära ändamål och att etablera civilflyg där skulle innebära en mindre kostnad för militären. Miljödomstolens beslut grundar sig på att civilflyg skulle innebära en påtaglig påverkan på miljön i området. Regeringen har dock sista ordet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.