Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Moderat riksdagsledamot till attack mot miljöorganisation

  Han är ansvarig för riksdagens skogsindustrinätverk. Han värnar om skogen, men han gillar inte Naturskyddsföreningen. Ulf Berg, riksdagsledamot för moderaterna, tycker istället att det är ”en politisk organisation”.

  Den 8 juni ska riksdagens så kallade skogsindustrinätverk ha sitt sista möte för terminen för att prata om miljöarbete och biologisk mångfald i skogen. Till mötet bjöds en representant från Skogsindustrierna in. Att däremot bjuda in Mikael Karlsson från Naturskyddsföreningen var det inte tal om, inte om man ska tro moderaten Ulf Berg i alla fall. ALT:

  – Jag ska vara ärlig och säga att jag vet att hans ordförandeskap ifrågasattes. Jag deletar numera mejl därifrån. Jag tycker inte det är en opartisk organisation, utan det har blivit en politisk organisation.

  Menar du en partipolitisk organisation?

  – Jag tycker att alla utspel de gör i till exempel kärnkraftfrågan… det är … det finns ett parti som i alla fall tycker likadant. Så tyvärr, så fungerar jag. Om jag tycker att man inte är opartisk då slutar jag lyssna. Den organisationen har jag inte förtroende för.

  Vi frågar oss: Vad är mest alarmerande, att Ulf inte vet skillnaden mellan partipolitisk organisation och politisk organisation eller om han litar mer på Skogsindustrierna än Naturskyddsföreningen?

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.