Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Moderat toppolitiker granskas för brott mot miljöbalken

  Det moderata kommunalrådet Christer Wallins tryckeriföretag blir nu föremål för en granskning av kommunens miljöförvaltning, rapporterar Skånska Dagbladet.

  Wallins företag – Wallin och Dalholm – har under en tid anlitat 48-årig ökänd skrothandlare för att ta hand om företagets elektroniska skrot och annat avfall.

  – Jag vill inte föregå något. Men det här reser en del frågetecken som föranleder att vi begär in extra uppgifter, säger Björn Berséus, miljöchef i Lund kommun som har låtit en av sina miljöinspektörer påbörja en undersökning av toppolitikerns förehavanden.

  Att samma skrothandlare som Wallin anlitat tidigare även dömts till fängelse för grova skattebrott i mångmiljonklassen gör inte saken lättare.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.