Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Moderat: ”Vi har ambitiös miljöpolitik”

  Den moderata riksdagsledamoten Lars Hjälmered skriver i en debattartikel att Alliansens miljöpolitik minsann både är ambitiös och hållbar. Enligt FN och experterna har han fel.

  Hjälmered, som sitter i miljö- och jordbruksutskottet och ansvarar för miljö- och klimatfrågor skriver mycket om internationell klimatpolitik i sin artikel. Kul tycker Supermiljöbloggen – det är en fråga som sällan lyfts nu för tiden.

  Men med 99,8 procent av koldioxidutsläppen utanför Sveriges gränser är internationellt samarbete helt avgörande för att på allvar minska utsläppen och anta klimatutmaningen. Därför krävs ett ambitiöst, rättsligt bindande globalt klimatavtal. Sverige, med Andreas Carlgren i spetsen, arbetar aktivt med att få till ett sådant avtal.

  Vad är det då Carlgren och Alliansen arbetat med så aktivt?

  • Genom sitt biståndsfusk har man, tillsammans med andra i-länder, riskerat just ett framtida ”ambitiöst, rättsligt bindande globalt klimatavtal”.
  • Man har drivit på för ett förslag inom skogssektorn som FN anser vara ett av de största hoten mot just ett framtida ”ambitiöst, rättsligt bindande globalt klimatavtal” – ett förslag som för övrigt skulle minska Sveriges egentliga åtaganden markant.
  • Detta, med mera, har gjort så att Sverige under ett antal år rasat lavinartat på internationella rankinglistor över länder med progressiv klimatpolitik.
  • Under COP16 drev man på för ökad användning av koldioxidlagring – en teknik som visat sig vara både farlig och dysfunktionell.
  • Gång efter annan har Alliansen fått kritik av Riksrevisionen för sin knappa och otydliga miljöpolitik.

  Detta är vad Lars Hjälmered anser vara en ambitiös miljöpolitik. Vi på Supermiljöbloggen vet inte om vi ska skratta eller gråta.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra