Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Moderater vill ha mindre miljökrav

  På moderaternas stämma som börjar idag finns inga förslag på långtgående miljösatsningar, däremot finns flera motioner om att minska de svenska miljökraven, det rapporterar ekot.

  Bland annat finns flera förslag om att sänka koldioxidskatten, trots att Fredrik Reinfeldt länge har hävdat att koldioxidskatten är det effektivaste sättet att lösa klimatproblemet. Förslagen har dock inte stöd av partistyrelsen.

  Även krav på att ta bort avgiften på handelsgödsel har kommit upp. Supermiljöbloggen är dock lite osäker på vilken avgift som åsyftas, skatten på handelsgödsel avskaffades nämligen redan 2010, trots protester från miljöorganisationer. Även förslag på att stoppa kommuner från att kunna förbjuda dubbdäck, och ett stopp för fler naturreservat i delar av Sverige ska ha lyfts.

  När röstningen drar igång så får vi se vilka motioner som får gehör.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.