Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Moderaterna vill förbjuda Bisfenol A

  Det är dags att helt förbjuda kemikalien bisfenol A i alla material som kommer i kontakt med livsmedel, det skriver moderaternas talesperson i kemikaliefrågor Linda Wemmert tillsammans med Mikael Karlsson från naturskyddsföreningen idag på svd brännpunkt.

  Bild: George Hodan

  Bisfenol A är ett hormonstörande ämne som bland annat används i konservburkar, och som visat sig kunna störa barns utveckling även i små doser. I våras beslutade regeringen att förbjuda bisfenol A i barnmatsburkar, och redan då hördes röster ifrån både forskarvärlden och miljöorganisationer om att det snarare behövs ett förbud mot bisfenol A i alla material som kommer i kontakt med mat. Nu verkar alltså moderaterna vilja gå miljörörelsen till mötes på den punkten. Redan i somras krävde socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet samma sak, men när frågan nu har stöd över blockgränsen kan vi hoppas att det blir av inom en nära framtid.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!