Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  MP har störst förtroende i klimatfrågan

  Över 4 av 10 svenskar, litar mest på miljöpartiet när det kommer till klimatfrågan, ett stöd som inget annat parti kommer i närheten av, det framgår av en ny Sifo-undersökning som PR-byrån Westanders har beställt.

  Näst högst förtroende har moderaterna med 9 %, och därefter centerpartiet på 8 %. Centerpartiet är det parti som ökat mest i förtroende sen förra mätningen, en ökning med 3 %. Överlag är det dock mycket små förändringar det rör sig om. Överlag har även borgerliga väljare klart större förtroende för Miljöpartiet i klimatfrågan än exempelvis moderaterna.

  Det sämsta förtroendet i klimatfrågan har Sverigedemokraterna som får 0 % stöd i mätningen. Men även Folkpartiet Vänsterpartiet och Kristdemokraterna har svårt att övertyga väljarna om att deras klimatpolitik är bäst, och får 1 % vardera.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.