Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  NASA-data indikerar omfattande avskogning i flera länder

  Mongabay.com rapporterar att deras system för att följa skogsavverkningar, Global Forest Disturbance Alert System (GloF-DAS),  indikerade omfattande avskogning i många av världens regnskogsområden under det senaste kvartalet.

  Bildkälla: Wikipedia


  GloF-DAS är ett system som bygger på data från NASA och kan användas för att upptäcka hotspots för avskogning. Systemet upptäcker egentligen inte avskogning direkt utan förändringar i hur mycket vegetation som försvunnit jämfört med tidigare, det signalerar att potentiell avskogning ägt rum när mer än 40% av   vegetationen inom en ruta på 25 kvadratkilometer försvunnit jämfört med en tidigare period på 12 månader.
  Mellan 1 oktober och 31 december 2012 upptäcktes omfattande potentiell avskogning i Amazonas, Colombia, Ecuador och Paraguay i sydamerika, Gabon och Republiken Kongo i Afrika och på Sumatra i Indonesien.
  Systemet är nyutvecklat och förhoppningen är att det ska kunna användas för att ge miljöorganisationer, forskare och beslutsfattare en bättre bild av skogssituationen i olika länder och regioner.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.