Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Naturvårdsverket: EU:s klimatmål inte tillräckligt ambitiöst

  Myndigheten menar att det behövs betydligt mer än 40 procents utsläppsminskningar till år 2030.
  EU:s stats- och regeringschefer beslutade nyligen att EU ska minska sina utsläpp med 40 procent till år 2030 jämfört med 1990 års nivåer. Men som Supermiljöbloggen skrivit om så menar många, exempelvis Johan Rockström, Anders Wijkman och Energimyndigheten, att detta knappast lär räcka för att klara tvågradersmålet.
  Nu kommer liknande kritik från Naturvårdsverket som skriver i en ny rapport (pdf) med anledning av klimatmålen:

  Det klimatmål kommissionen och rådet nu är eniga om, – 40 procent från 1990 till 2030, är inte tillräckligt ambitiöst i förhållande till de utsläppsminskningar som krävs globalt för att det ska finnas en rimlig chans att den globala ökningen av medeltemperaturen begränsas till högst två grader jämfört med den förindustriella nivån.
  EU:s bidrag borde istället, utifrån behovet av globala utsläppsminskningar och utifrån EU:s nuvarande och historiska utsläpp, vara att ta ett globalt ansvar att minska utsläppen av växthusgaser med minst 50–55 procent för EU till 2030 jämfört med 1990.

  Enligt Naturvårdsverket borde EU komplettera sitt beslut med förslag till ståndpunkter för en mer ambitiös global klimatöverenskommelse 2015.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.