Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nilson och Kamprad får sällskap av amerikansk toppsenator

  Vad finns det för likhet mellan Expressens pursvenske krönikör Ulf Nilson, Ikeas grundare Ingvar Kamprad och den amerikanske toppsenatorn Fred Upton? Ja, förutom att samtliga är gråhåriga män i övre medelåldern?

  Trogna SMB-läsare kan nog gissa svaret. Samtliga tvivlar på att klimatförändringarna är orsakade av människan.

  Republikanen Fred Upton, ordförande för energiutskottet i den amerikanska kongressen, kommer nu ut som klimatförnekare. Upton har tidigare beskrivits som sansad i klimatfrågor men har på senare tid börjat förneka att klimatförändringarna orsakats av människor.

  Reuters rapporterade i december, i samband med att Upton utsågs till ordförande för energiutskottet, att han ville borra efter olja och gas i skyddade områden i Arktis och att han ville minska det statliga stödet till förnybar energi. Upton försökte redan 2009 stoppa det klimatinitiativ som lades fram av president Obama, då han ansåg att det skulle vara negativt jobbtillväxten.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.