Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nomineringarna klara till svenska Greenwashpriset

  Omröstning pågår. Jordens vänner ska för fjärde året i rad utse vem som blir årets grönmålare.

  Det har blivit något av en tradition att Jordens vänner varje år under Almedalsveckan delar ut vad organisationen kallar för det svenska Greenwashpriset. ”Vinnarna” – hittills har det varit miljöminister Andreas Carlgren (2010), näringsminister Maud Olofsson (2011) och företaget Stora Enso (2012) – har dock inte funnits på plats för att ta emot utmärkelsen, inte heller för att delta i den debatt som följt.

  I år har Jordens vänner valt att nominera följande kandidater:

  Stockholms stad – har satt ambitiösa klimatmål, mål som rimligen inte kommer att gå ihop med  bygget av förbifarten.

  Fortum Värme – har reklamskyltar med olivkvistar och olivkärnor, samtidigt som det fortfarande eldas för fullt med kol i kraftvärmeverket i Stockholm.

  ICA – ger löften om närproducerat men kör samtidigt med en massa importvaror i sina egna märken.

  AP-fonderna – har tydliga riktlinjer att följa vad gäller arbetet med miljö och etik, men investerar ändå stort i olika oljebolag.

  Omröstningen är öppen för alla och pågår just nu på Jordens vänners hemsida, där man också kan läsa mer om varför just dessa fyra har blivit nominerade.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.