Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nordkalk polisanmälda för brott mot miljöbalken. Igen.

  Nordkalk polisanmäldes idag av länsstyrelsen för brott emot miljöbalken. Orsaken är att Nordkalk genom sina sprängningar i en av deras nuvarande gruvområden spritt ut sprängstenar in i ett av de närliggande naturreservaten, något som de i sitt avtal lovat att undvika.

  Lagen – bra att följa

  Detta är inte första gången Nordkalk anmäls för brott mot miljöbalken. Så sent som för några veckor sen inleddes en förundersökning om brott, då Nordkalk anklagades för att ha dumpat gifttunnor i ett stenbrott och sedan täckt över avfallet med stora mängder sten. Nordkalk har de senaste månaderna varit på tapeten, efter att de velat starta ett nytt kalkbrott i Ojnareskogen. Kalkbrottet har dock för tillfället har stoppats, först på grund av av kraftiga protester från miljöaktivister och lokalbefolkning, och senare av länsstyrelsen när det uppdagades att Nordkalk lämnat in felaktiga uppgifter.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.