Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Norges REDD-fiasko.

  Vi har tidigare skrivit om den kritik som förts fram mot REDD, systemet där länder kan använda åtgärder mot avskogning för att tillgodoräkna sig utsläppsminskningar. Indonesien är ett land som hamnat i fokus för kritiken mot REDD, bland annat p.g.a. tveksamheterna kring Norges miljardsatsning på att skydda skog i landet.

  Norge skänkte 1 miljard dollar till indonesiska projekt för att bromsa avskogning och markförstöring i utbyte mot att Indonesien skulle införa ett två år långt moratorium på skogsavverkning. Genomförandet av moratoriet har inte gått särskilt smidigt och det dekret som måste undertecknas för att det ska vinna laga kraft har ännu inte undertecknats. Nu visar dessutom en rapport från en indonesisk miljöroganisation att den norska statliga pensionsfonden investerat i företag vars olagliga exploatering av indonesiska skogar och torvmarker antas kosta den indonesiska staten 17,5 miljarder dollar årligen.
  Nu verkar det dessutom som om moratoriet endast kommer ge skydd till 12 miljoner hektar förutom den skog som redan är skyddad genom andra åtgärder, detta innebär att 45 miljoner hektar skog och torvmarker kommer vara öppna för exploatering under moratoriet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.