Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Norska ungdomar mer positiva till fossilbranschen

  I vårt västra grannland rör några av de viktigaste miljöfrågorna letandet efter och upptagandet av fossila bränslen. En nyckelfråga för att få till en förändring är en stark opinion. Mycket tyder nu på att detta inte behöver bli lättare bland framtiden generationer.
  Undersökningar visar nu att färre ungdomar i åldern 15-19 år tycker att de fossila näringarna släpper ut mer än andra branscher. Fler menar att olje- och gas industrin försöker reducera utsläppen och fler är för en öppning av oljeborrning i Lofoten och Vesterålen.
  Miljörörelsen skyller de deprimerande resultaten på oljebranschens kraftiga påverkanskampanj riktad mot unga. Bland kritiken märks Statoil som har kritiserats för en tecknad reklamfilm som har visats på TV Norge i tiden för barnprogram. Reklamfilmen anmäldes till konsumtionsombudsmannen för brott mot marknadsföringslagen av ”Fremtiden i våre hender” men frikändes förra fredagen.
  Miljöaktivister har nu gjort en ny variant av reklamfilmen som enligt dem visar sanningen bakom Statoils oljeäventyr.
  Orginalfilmen kan ses här

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.