Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nu kommer de miljövänliga kondomerna

  Försäljningen av koldioxidneutrala kondomer med fairtrade-gummi ökar i Storbritannien. Sedan april 2011 har försäljningen inom sektorn ökat med hela 48 procent. 

  Britter kan nu ha sex – med 100 procent
  gott samvete

  Det är företaget Fair Squared som ligger bakom produkten. Kondomerna är helt koldioxidneutrala och gummit kommer från ansvarsfullt skötta planteringar. Till skillnad från vanliga gummiplantage, där träden töms på sin sav upp till sju gånger om dagen, behandlar Fair Squared sina träd mer varligt. Ett vanligt gummiträd ”tappas” så att det bara lever några år, medan dessa har en livslängd på 25 år eller mer.

  – Vi känner att det är för mycket fokus på bananer, choklad och kaffe i fairtrade-sektorn, vi måste även börja använda nya råvaror. Allt kan och bör vara fairtrade, oavsett om det är en kondom eller ett klädesplagg, säger Salvatore Pignataro, Fair Squareds grundare till edie.net.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.