Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ny FN-rapport om bin

  FN´s miljöorgan UNEP släppte i veckan en rapport om läget för världens bin. Rapporten är en översikt över läget för världens tama och vilda bin och listar 12 olika faktorer som antas ligga bakom reduktionen av bipopulationer på olika platser i världen. Rapporten tar upp ett antal olika faktorer som antas kunna ligga bakom den globala nedgången av antalet och mångfalden av världens bin och humlor, bland annat bekämpningsmedel, habitatförstörelse och spridning av sjukdomar.

  En rapport som beskriver läget för bipopulationer i hela världen blir förstås ganska översiktlig och inte så förklarande. Alison Benjamin på the Guardian kritiserar rapporten för förenklingar som att inte gå in djupare på sambandet mellan bekämpningsmedel och bidöd samt vara överoptimistisk angående möjligheten att låta vilda pollinatörer ta över den roll som hårt drabbade kolonier av tambin tappar förmågan att uppfylla.


  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.