Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ny forskning: Isen smälter snabbare

  Ny forskning visar att havsnivån kan komma att stiga minst 90 centimeter som en konsekvens av varmare klimat innan 2100. En sådan havsnivåhöjning skulle kunna få allvarliga konsekvenser för städer som London, Kairo, Venedig och Shanghai. 15 procent av allt bebyggt land i Miami i USA skulle kunna översvämmas.

  Forskarna betonar att prognoserna är osäkra men att det lika gärna kan vara värre som bättre. Resultaten presenterades häromdagen i NY Times.

  Många forskare har tidigare räknat med betydligt långsammare avsmältning, men efter de nya rönen menar många att det är dags att på allvar börja anpassa kustområden till de högre vattennivåerna för att undvika naturkatastrofer.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.