Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ny oljeläcka i Nordsjön

  Shells oljeutsläpp är redan det värsta i de brittiska vattnen på decennier, nu visar det sig att medan den första läckan ska ha tätats så söker sig en del olja fortfarande ut via en säkerhetsventil, det rapporterar the guardian.

  Det nya utsläppet är dock bara en bråkdel av det tidigare, det rör sig om några hundra liter om dagen, vilket är mindre än en procent av vad som redan har läckt ut via huvudläckan. Men till skillnad från huvudläckan så är den här läckan fortfarande inte tätad, och Shell har fortfarande inte kunnat ge några besked om när de kan tänkas ha löst problemet.

  Utsläppet visar återigen på riskerna med oljeborrning till havs, frågan är vad resultatet hade blivit om utsläppet istället hade skett runt Arktis, där ingen fortfarande vet om det på ett bra sätt skulle gå att laga en oljeläcka där med tanke på det extrema klimatet, eller vilken effekt det skulle kunna få på ekosystemet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.