Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng

    Nu lanseras en ny samåkningsplattform för föreningslivet. Syftet är att förenkla för föreningar att samåka och därigenom bidra till minskade utsläpp.

    Inom föreningslivet är det inte ovanligt att transporter till aktiviteter sker med personbilar som inte fylls till max – många halvfulla bilar kör till samma destination. Det kan förändras med hjälp av en ny plattform som ska göra samåkningen enklare att koordinera.

    Via plattformen kan medlemmarna erbjuda eller be om plats, både inom och utom föreningen. Samåkningar kan ske från och till vad som helst, som till exempel en arbetsplats eller ett evenemang.

    Projektet genomförs av Skjutsgruppen, Friluftsfrämjandet, Naturskyddsföreningen, Göteborgs stad och Umeå kommun, och finansieras av Vinnova och Västra Götalandsregionen. Förhoppningen är att göra det enklare att koordinera samåkning och på det viset bidra till minskade utsläpp från transportsektorn, som i dag står för en tredjedel av Sveriges växthusgasutsläpp.

    – Vi har inte tid att bygga helt nya sammanhang där tillit först ska uppstå och först några år efter det börjar människor samåka. Istället utgår vi från sammanhang som redan har uppbyggd och existerande tillit – nämligen föreningslivet, säger Mattias Jägerskog, grundare av Skjutsgruppen, i ett pressmeddelande.

    Från och med den 28 februari kan medlemmar i Friluftsfrämjandet, Naturskyddsföreningen och Skjutsgruppen använda tjänsten, vilket innebär 300 000 potentiella användare. Snart kan fler föreningar ansluta, meddelar projektgruppen.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.