Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ny rapport: Miljöförstöring oroar svensken mest av allt

  Nyheterna sköljer över oss med terrorattacker, högerextremism, krig och andra fasansfulla och oroande händelser. Det är däremot sällan miljö och klimatfrågan lyfts som en stor nyhet i traditionella medier. Trots den skeva rapporteringen finns det i dag inget som oroar svensken så mycket som just miljöförstöring, visar en ny enkätundersökning som SOM-institutet låtit genomföra. 

  När det svenska SOM-institutet rangordnar de frågor som oroar oss svenskar mest kommer miljöförstöring, klimat och tillstånden i haven på plats 1 till 3. Längre ner på listan kommer frågor som terrorism, finanskriser, ökade klyftor, politisk extremism och militära konflikter.

  Oron blir ännu högre bland unga. Det har nyligen rapporterats att sju av tio högstadieelever oroar sig för klimatförändringar och diagnosen ”klimatångest” har funnits sedan 2010.

  Det är tydligt vad som oroar svenskarna mest, visar SOM-institutets undersökning

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.