Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ny studie: 600 tropiska fågelarter kan vara utrotade år 2100

  Ornitologer och andra fågelentusiaster får kanske skynda sig om de vill hinna se ett stort antal tropiska fåglar. Mellan 100 och 2500 tropiska fågelarter kan helt ha försvunnit vid nästa århundrade rapporterar mongabay.com.

  Orsaken är en kombination av klimatförändringar och avskogning som riskerar att leda till att många arter inte klarar sig. Avskogningen leder till krympande områden för fåglarna att bo på. Klimatförändringarna riskerar leda till torrperioder som gör det svårare att hitta mat och häftigare stormar som gör det svårare för fåglarna att klara sig. Hur många arter som kommer försvinna beror på hur stor den globala uppvärmningen blir och hur mycket regnskog som avverkas, men det mest troliga scenariot bedömer forskargruppen vara att mellan 600 och 900 arter kommer försvinna, vilket är mellan 10 – 14 % av de tropiska fåglarna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.