Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ny studie antyder större risk för extremväder än tidigare

  En ny studie publicerad i tidskriften Science hävdar att risken för extremväder på grund av den globala uppvärmningen i form av torka och översvämningar kan vara större än vad man tidigare trott

  Forskarna har mätt vattencykeln över havet och kommit fram till att vattnet just nu avdunstar och faller ned igen 4 % snabbare än för hundra år sedan. Orsaken är de varmare temperaturerna. Det har tidigare varit känt att vattencykeln skulle accelerera med högre temperaturer, men det var oklart hur snabbt vattencykeln skulle öka. Tidigare uppskattningar hade räknat med en hälften så stor ökning. Resultatet kan bli att vi får se mer extremt väder i form av översvämningar och torka på viss håll, inte minst längre fram i tiden då forskarna tror att vattencykeln kan öka med så mycket som 20 %.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.