Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ny studie: dubbdäck utgör hälsofara

  En ny studie vid Umeå universitet har kunnat bevisa kopplingen mellan dubbdäck och ett antal dödsfall per år i Sverige. Dubbdäcken river loss partiklar från asfalten som vi sedan andas in, vilket utgör en hälsofara, skriver DN idag.

  Det har länge misstänkts att dubbdäck river loss hälsofarliga partiklar som vi andas in, och som sedan leder till hälsoproblem, men det är först nu det tydligt har kunnat beläggas. Forskarna menar nu att dubbdäcksförbud borde införa i ett antal stora och mellanstora städer. I städer som Stockholm och Uppsala finns redan dubbdäcksförbud på vissa gator under vissa delar av året. Till exempel Hornsgatan i Stockholm, vilket enligt miljöförvaltningen i Stockholm också har lett till en bättre luftkvalitet i närområdet. Totalt handlar det om mellan 30 – 40 dödsfall om året som misstänks orsakas av dålig luftkvalitet till följd av dubbdäck, bara i Stockholmsområdet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.