Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nya energikraven på hus för låga

  Uppvärmning och nedkylning av bostäder och fastigheter står idag för 40 % av all energi. Myndigheten Boverket kom därför med nya energikrav på nybyggda och omgjorda fastigheter som började gälla den 1 januari i år. Men kraven är alldeles för låga. Det menar både Energimyndigheten och forskare som bland annat ser Danmark som ett föredöme där kraven är satta mycket högre. Vidare anser många arkitekter, byggbolag och byggherrar att kraven är förvånande låga.

  ”Det svenska förslaget är alldeles för tamt. Bygg- och fastighetsbranschen klarar strängare krav än så”
  , säger Ulla Janson, forskare vid Lunds tekniska högskola.

  Medlemsländerna i EU har antagit målet att en energiförbrukning på noll ska vara kravet på nybyggda fastigheter 2020. Enligt Janson kommer Sverige få det svårt att leva upp till det målet om vi har för låga krav nu och anser därför att högre krav bör sättas.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.