Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Nytt globalt värmerekord i maj

  Förra månaden var den varmaste majmånaden sedan forskarna började mätningarna 1880.

  Oavsett den något kyliga svenska sommaren är jorden som helhet ständigt på väg mot nya värmerekord, det rapporterar NOAA, den amerikanska motsvarigheten till SMHI. I 351 månader i rad (över 28 år) har det globalt sett varit varmare än samma månads genomsnitt under 1900-talet. Sist en månad var kallare än genomsnittet var i februari 1985. Fyra av fem varmaste maj har uppmätts de senaste fem åren. I år var det 0,74 grader celsius varmare i maj än genomsnittet under 1900-talet.

  ”Detta borde påminna alla om att global uppvärmning är en långsiktig trend”, säger klimatforskaren Michael Oppenheimer vid Princetonuniversitetet till nyhetsbyrån AP. För dig som själv vill gräva ner dig i mätningarna, finns de här.
  I detta läge investerar statliga Vattenfall i brunkol, regeringen bygger en sexfilig jättemotorväg som kommer att öka utsläppen och Naturskyddsföreningens generalsekreterare säger om regeringens klimatpolitik: ”Jag hade hoppats att den svenska regeringen skulle ta täten i EU:s klimatarbete. Nu har de gett upp innan avspark.”.
   

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.