Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Obamas nya klimatsvek

  Så här lagom till att president Obama skulle göra sin återkomst som klimatkämpe på den politiska arenan, som nu finns samlade på klimattoppmötet COP18, visar Obama istället åter att hans klimatengagemang enbart är fin retorik.   

  I går undertecknade president Obama ett lagförslag som kräver att amerikanska flygbolag undantas från europeiska skatter på koldioxidutsläpp. Det innebär att amerikanska flygbolag skulle få en betydande ekonomisk konkurrensfördel gentemot europeiska flygbolag när det gäller resor till och från USA.

  Miljörörelsen i USA hade hoppats på att Obama skulle gå från ord till verkstad genom att tydligt säga nej till detta förslag. Men så blev alltså inte fallet. Däremot har Obama valt att själv inte uttala sig om detta utan hänvisar till sin stab.

  Den amerikanska flygindustrin har lobbat hårt för att få genom lagstiftningen och har hävdat att EU:s regler var orättvisa eftersom de skulle ha tillämpats på hela längden av resan till europeiska destinationer, inte bara den tid som tillbringas i EU:s luftrum.

  Obama hade säker hoppats på att undertecknandet skulle gått omärkt förbi då det skadar hans trovärdighet avsevärt inför veckans klimatförhandlingar.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.