Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Oförklarlig silldöd i Norge

  Tjugo ton sill har hittades på stranden i kommunen Nordreisa. Sillen hittades på nyårsafton och ingen vet ännu hur de tusentals fiskarna hamnat på land. Teorier kring att sillen sköljts upp av tidvattenet eller jagats upp av rovfisk är nu mest troliga.

  – Det vi tidigare kunnat konstatera när sill hamnat på land är att de pressats mot land av rovfisk. I det här området vet vi att det finns mycket sej som gärna ger sig på sill, säger Jens Christian Holst, forskare vid Havforskningsinstitutet.

  Faktum kvarstår dock att det är ett av de större bestånden strandad fisk som någonsin gjorts i Norge. Är man lagd åt det mer paranoida hållet, så lyssnar man kanske till spekulationer om den närstående apokalypsen som ska inträffa 2012. Detta efter andra upptäckter, såsom hundratals döda koltrastar som (för andra nyåret i rad) föll ner från skyn i Arkansas.

  Foto: Jan-Petter Jørgensen

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.