Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ökande koldioxidutsläpp från lastbilar

  Trots att tekniken utvecklas mot mer och mer miljövänliga fordon så ökar utsläppen av koldioxid från lastbilar. På grund av en ökning av lastbilstrafiken har utsläppen ökat mer 35 % de senaste tjugo åren.
  Noterbart är att godsmängden till skillnad från Lastbilstrafiken minskar, vilket betyder att transportsträckorna blivit längre och godsmängden i genomsnitt blivit mindre per lastbil.
  Att siffrorna ser ut som de gör, beror även på att företagenöverger den miljövänliga järnvägen. När järnvägen blir dyrare och osäkrare flyttas trafiken från järnväg till väg. Den omvända överflyttningen vore önskvärd och skulle resultera i minskade utsläpp.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.