Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Olaglig ammunition i jakten på varg

  I december blev en varg lätt skadad efter att ha blivit påkörd, och beslut om att skjuta vargen togs. Vargen hade skadat benet i kollisionen, men skadan var inte allvarlig, och höll på att läka, därmed var avlivningen onödig. Att vargen höll på att friskna till märktes också eftersom vargen slutade att släpa frambenet, trots det fortsatte jakten,

  I jakten på vargen som pågick i tre dagar sköts flera skott som skadade men inte dödade vargen. DN skriver

  ”I obduktionsprotokollet från statens veterinärmedicinska anstalt står att vargen hade ”skottskador i vänster bakben, där skelettet var krossat”, ”i underkäken som var söndertrasad”, i höger framben och i ländryggen. Vargen dödades till slut på den tredje dagens jakt av skott i ryggkotpelaren och levern. ”Cirka 19 hagel sågs utspridda över hela kroppen vid röntgenundersökningen, med helt färska blödningar”, enligt protokollet. Hagel är inte tillåtet vid vargjakt.”

  Enligt statens veterinärmedicinska anstalt överväger åklagare i Värmland nu att starta en förundersökning om jaktbrott.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.