Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Oljan kan nå 100 dollar fatet nästa år

  Länge sågs 100 dollar för ett fat olja som fantasisummor, ett pris om var på tok för högt. Mellan andra världskriget och 2000 låg oljepriset i snitt på runt 25 dollar fatet. Från 2000 började dock priserna gå uppåt, och nådde en topp på 147 dollar fatet sommaren 2008, innan finanskrisen drog ned priserna igen.

  Nu ligger priset på 90 dollar fatet, och Venezuelas energiminister gick i veckan ut och sa att 100 dollar fatet var ett ”rättvist” pris. Hans bedömning var att vi kommer nå de priserna någon gång nästa år, alltså ett fyrdubblat pris sen 2000. Ett ökat oljepris innebär troligen en minskad global ekonomisk tillväxt, och går priserna upp för mycket som 2008 kan det riskera att utlösa en ny recession.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.