Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Oljeborrning förgiftar Nordsjöns fisk

  Det är inte bara storskaliga oljeutsläpp som det i Mexikanska golfen som orsakar skador på det marina ekosystemen. Även oljeborrning där inga olyckor sker ger skador hos fiskbestånden visar en ny studie från Stockholms Universitet.

  Studien har jämfört fiskbestånd från områden i nordsjön där stora mängder olja pumpas upp med andra områden fria från oljeborrning. Resultaten visar att fiskarna i området med ett stort antal oljeplattformar får i sig så pass mycket olja att de är lika förgiftade som fiskar som lever i närheten av föroreningskällor längst med kusten, eftersom oljeplattformarna även utan olyckor ändå spiller en viss mängd olja.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.