Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Oljeläcka i Söderhamn

  SVT:s Rapport skriver om en stor oljeläcka i Söderhamns hamn. En cistern läcker råtallolja men Räddningstjänsten satte snabbt upp en fördämning för att förhindra att oljan rinner ut i havet:

  Råtallolja är biologiskt nedbrytbart. Oljan är dock giftig och vållar skada i naturen.

  Men med tanke på vårt oljeberoende och de nästan dagliga rapporter vi får om oljans nackdelar, både utsläpp i naturen och de koldioxidutsläpp förbränning av olja orsakar, så är det märkligt att vi fortsätter vara beroende av denna källa. Man kan ju tycka att vi borde inse att olja på fel ställen och på fel sätt är dumt.

  Några tidigare artiklar om oljans nackdelar finns här:
  Oljeutsläppet i Tjörn det största på flera år
  Fartyg läcker olja utanför Norges kust
  Nytt oljeutsläpp för BP
  Klimatkatastrofal oljeledning åter på agendan

  Uppdatering:

  Supermiljöbloggen ber om ursäkt för missförståndet om råtallolja. Dock är det är fortfarande miljöfarligt, om än inte för klimatet. Men märk också att oljeutsläpp i sjöar och hav oftast orsakar problem. Vi kanske borde vara lite mer försiktiga med vår natur.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.