Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Oljeläckan i Nordsjön: 206 700 L

  Oljebolaget Royal Dutch Shell erkänner nu att oljeläckan i Nordsjön omfattar 206 700 liter. De får också kritik för brist på öppenhet.


  I en pressrelease skriver de att läckan nu är under kontroll, men att det fortfarande läcker nästan 800 liter per dag. Detta är enligt brittiska myndighetskällor den värsta oljeläckan i brittiska vatten på tio år.
  Andelen olja på ytan är relativt liten, cirka 950 liter, vilket betyder att den resterande mängden har sjunkit och inte kommer att nå kusten enligt pressmeddelandet. Det betyder att ekosystemen tar hand om oljan, vilket självklart leder till skador på miljön även om effekterna är svåra att se.
  Shell har också fått kritik för att de inte varit öppna med information om oljeläckan.Vicky Wyatt från Greenpeace menar att all olja som läcker påverkar naturen och att Shell måste vara öppna med effekterna.
  För mer information om oljeläckan, följ The Guardians liveblogg.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.